У ЄЦ обурилися, що комуністам можуть дістатися "їхні" посади

П'ятниця, 5 березня 2010, 15:59

Фракція НУНС ризикує поступитися гуманітарним блоком уряду на користь комуністів, заявляє депутат Леся Оробець.

Про це вона заявила, коментуючи перебіг переговорів щодо можливого формату майбутньої коаліції, повідомляє прес-служба Єдиного Центру.

"Фракція НУ-НС, і далі "умиваючи руки" у справі формування парламентської коаліції, ризикує втратити вплив на визначення гуманітарної політики нового Кабінету Міністрів", сказала Оробець.

"Наразі дилема, що стоїть перед фракцією, загалом така: або НУНС входить до нового уряду, втримуючи контроль над розглядом  мовних, освітніх, культурних питань, або зберігає "електоральне обличчя", віддаючи гуманітарний блок ідеологічним опонентам", – додала вона.

На думку Оробець, наслідки такого вибору "для найбільш принципових досягнень національно-демократичного табору у гуманітарній сфері неважко спрогнозувати".

"Так було вже у 2006 році. Тоді "Наша Україна", замість поділу повноважень в економічній і гуманітарній сферах із Партією регіонів, грюкнула дверима й отримала Табачника на посаді віце-прем’єра з гуманітарних питань", – сказала вона.

Водночас, на думку депутата, сьогоднішні ризики "згортання здобутків у сфері гуманітарної політики" істотно більші, ніж чотири роки тому.

"Тоді на профільні міністерства в уряді не претендували представники КПУ, яких нині Партія регіонів замість "Нашої України" запрошує до співпраці", - сказала Оробець.

Як відомо, за даними газети "Сегодня", у разі створення коаліції між Партією регіонів, Блоком Литвина та комуністами, зокрема, міністром праці та соцполітики може стати Петро Цибенко з КПУ, міністром молоді та спорту – комуніст Олександр Голуб або "регіонал" Віктор Корж, міністром агрополітики – Катерина Ващук з Блоку Литвина.

Міністром охорони здоров'я може стати комуніст Юрій Гайдаєв, міністром освіти - Катерина Самойлик із КПУ або Олена Бондаренко з Партії регіонів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News