Янукович у Росії говоритиме про газ – хоче справедливості

Вівторок, 2 березня 2010, 08:16


Президент Віктор Янукович порушуватиме питання перегляду газових угод із Росією під час візиту до Москви 5 березня.

"Я обов'язково підніму це питання", - сказав він в інтерв'ю українській службі "Бі-Бі-Сі", перебуваючи з візитом у Брюсселі.

"Що стосується ціни на газ, вона повинна бути справедливою для України. А в цілому, безумовно, це питання можна і треба розглядати в великому комплексі питань, які стосуються постачання газу", - зазначив президент.

"Це й питання створення газотранспортного консорціуму, це й доступ України до газових родовищ російських і середньоазійських, це й участь України в будівництві нових газогонів, які, до речі, йдуть в обхід України", - пояснив він.

"Ми бачимо, що Україна повинна бути повноцінним партнером в усіх газових питаннях із партнерами – Росією і Євросоюзом", - наголосив Янукович.

На запитання, до чого він більше схиляться – до газового консорціуму чи до модернізації української ГТС за допомогою європейських грошей – президент заявив:

"Головна мета, яку ми ставимо перед собою, – це надійне постачання газу через територію України в необхідних об'ємах".

"Я вважаю, що Україна може в найближчій перспективі прокачувати близько 200 мільярдів кубічних метрів газу в Європу. Сьогодні Україна не прокачує і 100 мільярдів. Ми отримаємо відповідь на це питання, якщо ми об'єднаємо зусилля постачальника газу – Росії, споживача – Євросоюзу і транзитера – України", - сказав Янукович.

"І від цього всі три сторони виграють. А Україна повинна отримати стабільні поставки в тих об'ємах, про які я казав. Нас це цілком влаштує. Це і буде наш національний інтерес", - стверджує президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News