Колесніков каже, що у Львів треба "вбухати" 3-4 мільярди доларів

Вівторок, 16 березня 2010, 20:17

У найближчому майбутньому інвестор для будівництва нового терміналу в міжнародному аеропорту "Львів" не буде знайдений.

Про це заявив віце-прем'єр з Євро-2012 Борис Колесніков на прес-конференції у Львові у вівторок, повідомляє Інтерфакс.

"Я хочу сказати, що у найближчому майбутньому ми не знайдемо інвестора для львівського аеропорту. Це завдання держави - створити умови для того, щоб до Львова інвестували гроші" - сказав він.

Крім того, Колесніков повідомив, що частина автомобільної дороги від державного кордону до Львова, будівництво якої планувалося на концесійній основі, будуватимуть за кошти держави.

Віце-прем'єр також підкреслив, що за допомогою держави, "потрібно відреставрувати історичну частину Львова, створити нові туристичні маршрути, побудувати нову смугу в аеропорту і побудувати дороги, а потім питати, чому центральний бюджет повинен вас дотувати".

За його словами, у найближчі 7-10 років уряд України повинен інвестувати у Львів $3-4 мільярди, щоб перетворити місто на "туристичну Мекку Східної Європи".

Також Колесніков повідомив, що остаточне рішення щодо генпідрядника, який буде займатися спорудженням стадіону у Львові, буде ухвалене 30 березня.

"Я приїду за два тижні, 30 березня, і ми подивимося (на хід виконання робіт), і тоді по підряднику буде прийнято остаточне рішення. Може, буде новий, - у нас є кілька резервних підрядників", - зазначив він.

У той же час, віце-прем'єр висловив сподівання, що нинішній генпідрядник впорається з роботою. "Я сподіваюся, що вони впораються", - сказав він.

Відповідаючи на питання щодо найбільших прорахунків у підготовці Львова до проведення "Євро-2012", Колесніков відзначив, перш за все, "непрофесійний підхід до проектування стадіону".

За словами Колеснікова, дії місцевої влади він оцінює на "п'ять з мінусом, але це аванс". У той же час, він зазначив, що центральна влада не змогла зіставити терміни для проведення підготовки до чемпіонату і її фінансовий аспект.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування