Янукович "перетрусив" СБУ

Четвер, 11 березня 2010, 19:15

Президент Віктор Янукович скоротив кількість заступників глави СБУ з п’яти до трьох.

Відповідний указ оприлюднений на сайті глави держави.

"Установити, що глава СБУ має двох перших заступників...і трьох заступників", - йдеться у документі.

Раніше глава СБУ мав двох перших заступників і п’ятьох заступників.

Як відомо, у четвер Верховна Рада призначила главою СБУ Валерія Хорошковського.

Крім того, іншим указом Янукович призначив на посаду першого заступника голови СБУ Володимира Хімея, попередньо звільнивши його з посади начальника департаменту оперативно-технічних заходів СБУ, повідомляють Українські новини.

Президент також звільнив заступника глави СБУ Миколу Герасименка і призначив на цю посаду Володимира Породька, якого попередньо звільнив з посади начальника департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ.

Крім того, були звільнені з займаних посад 6 керівників підрозділів спецслужби.

Зокрема, це Віталій Циганок, який обіймав посаду заступника глави СБУ - начальника департаменту захисту національної державності, Василь Вовк, який очолював Головне слідче управління.

Також були звільнені Олександр Рогач, який очолював департамент контррозвідувального захисту економіки держави, Світлана Нєжнова, яка обіймала посаду заступника глави СБУ - директора департаменту державного забезпечення.

Крім того, Янукович звільнив Анатолія Павленка, який обіймав посаду заступника глави СБУ - начальника департаменту контррозвідки і Володимира В'ятровича, який очолював департамент архівного забезпечення.

Іншими указами були проведені призначення на звільнені посади, повідомляє Інтерфакс.

Зокрема, начальником департаменту охорони державної таємниці був призначений Олег Воронов, начальником департаменту господарського забезпечення став Геннадій Березовський.

Департамент оперативно-технічних заходів очолив Андрій Меркулов, а департамент контррозвідувального захисту очолив Олександр Кміта.

Крім того, Янукович ліквідував головне управління СБУ в Києві та Київській області і замість нього створив дві структурні одиниці: управління СБУ в Києві і управління СБУ в Київській області.

Пізніше відповідні укази зникли з сайту глави держави.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування