БЮТ: На депутатів тиснуть чемоданами з грошима заради спікерства Ющенка

П'ятниця, 12 лютого 2010, 12:42
 

Фракції БЮТ стало відомо, що після дострокових виборів Віктор Ющенко має стати спікером парламенту.

Про це журналістам повідомив перший заступник голови фракції Андрій Кожем'якін.

"Після дострокових виборів Ющенку обіцяють посаду спікера. Я не кажу, що це збудеться, але такий план є", - сказав Кожем'якін.

За його словами, задум Партії регіонів полягає в перенесенні місцевих виборів на один-два місяці пізніше, щоб синхронізувати їх з можливими достроковими виборами до Верховної ради.

"Подивимось, як наступного понеділка на погоджувальній раді регіонали запропонують перенесення місцевих виборів з 30 травня на один-два місяці пізніше. Якщо це станеться -  значить все збігається", - сказав він.

За словами Кожем'якіна, зараз Партія регіонів прагне створити технічну коаліцію з "Нашою Україною" і навіть допускає призначення Юрія Єханурова на посаду прем'єр-міністра.

"Регіонали" заведуть своїх людей на посади, після чого можна оголошувати розпад коаліції та проведення дострокових виборів", - сказав він.

За словами Кожем'якіна, зараз у фракції НУНС намагаються набрати голоси під цей формат.

"Зараз до мене підійшли три депутати від НУНС, які поскаржилися, що йде шалений тиск з боку їхніх же колег, які ведуть вербувальну роботу, спрямовану на створення нової коаліції", - сказав він.

На питання, в чому полягає тиск, Кожемякін сказав, що депутатам пропонують від трьох до п'яти мільйонів за вступ у коаліцію.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування