Путіну сподобалася пропозиція Тимошенко

П'ятниця, 20 листопада 2009, 00:18

Прем’єр Юлія Тимошенко пропонує Росії обмінятися міноритарними пакетами акцій авіабудівних підприємств України та РФ.

Про це вона сказала, відкриваючи засідання українсько-російського економічного комітету в Ялті.

"Україна створює комплексне і потужне підприємство, яке об'єднає наші авіазаводи, інтелектуальні центри з будівництва літаків як КБ Антонова", - зазначила вона

"Ми готові виступити з пропозицією про обмін міноритарними акціями між вашим авіапромом і нашим концерном ", - заявила Тимошенко.

У свою чергу, Путін, на прес-конференції за підсумками переговорів з Тимошенко, заявив, що підтримує таку пропозицію.

"Юлія Володимирівна (Тимошенко) запропонувала обмінятися міноритарними пакетами акцій створеної корпорації і нашого акціонерного товариства "Об'єднана авіабудівна корпорація", - сказав прем’єр РФ.

"Я думаю, що це можливо. У будь-якому випадку, об'єднання зусиль в такій найважливішій високотехнологічній сфері, поза всякими сумнівами, піде на користь", - заявив він.

"Але ми повинні домовитися про принципи цього обміну. Все-таки, за попередніми оцінками, вартість ОАК у нас 3 мільярди доларів", - заявив прем'єр РФ.

За словами Путіна, "потрібно оцінити внески двох сторін, навіть якщо вони міноритарні".

Крім того, Тимошенко заявила: "Зараз було б дуже правильним продовжити добру традицію, яка була в 2009 році, коли ми підписали троїстий контракт на постачання наших літаків АН між Україною, Росією і третіми країнами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування