"РЕГІОНАЛИ" ВИЛУЧИЛИ ДОКУМЕНТИ ПО "МЕЖИГІР’Ю"

Четвер, 17 вересня 2009, 10:05

Народні депутати вилучили всі документи, які стосуються дачі "Межигір’я", де проживає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.

Вимога на виїмку паперів підписана головою парламентської комісії з розслідування обставин незаконного арешту голови Донецької облради Бориса Колеснікова у 2005 році Миколою Джигою (Партія регіонів), пише "Дело".

Тепер прем'єру Юлії Тимошенко доведеться пригальмувати початок судового процесу з повернення "Межигір’я" у держвласність, оскільки Мін'юст не може витребувати матеріали з Вишгородської райради через їхню відсутність.

"Ми не можемо подати жоден позов, оскільки матеріали знаходяться у голови спецкомісії Джиги", - пояснив газеті заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

Разом із тим він зазначив, що звернеться до спікера парламенту Володимира Литвина для того, щоб отримати хоча б копії всіх документів.

2 вересня Вишгородська райдержадміністрація віддала за вимогою спецкомісії Верховної Ради всі документи, які підтверджують купівлю резиденції Януковичем.

Документи вилучили два співробітники секретаріату спецкоміссії з розслідування обставин арешту Колеснікова - Володимир Химичук та Олег Рожнятовський.

Згідно з текстом запиту, відправленого вишгородському районному керівництву 1 вересня, спецкомісія запитала оригінали документів, які свідчать про право власності на ділянку в селі Нові Петрівці по вул. Івана Франка, 19, де знаходиться комплекс "Межигір’я", на території якого живе Янукович.

Відповідно до акту вилучення документів, у присутності двох свідків перший заступник Вишгородської райради П.Ф.Крет передав Химичуку і Рожнятовському пакет із 27 актів і розпоряджень із 2005 по 2009 рік щодо придбання дачі в "Межигір’ї".

Разом із тим, Джига в запиті не обґрунтував мету отримання таких документів.

"Тема "Межигір’я" ж не належить до компетенції нашої спецкомісії, мені нічого на цю тему не відомо", - зазначив член Комісії, "бютівець" Святослав Олійник, наголосивши, що депутати мають право отримувати необхідні інформацію і документи, які стосуються винятково предмета розслідування комісій, у які вони входять.

Джига пояснює, що документи на "Межигір’я" вилучили в зв'язку з загрозою вибуху на Київській ГЕС: "Там є епізод, коли була загроза вибуху Київської ГЕС. Це було, коли Колеснікова заарештували. Члени Комісії зацікавилися цим питанням".

Але пояснити, як загроза вибуху пов'язана з затриманням Колеснікова, Джига відмовився.

При цьому він заявив, що документи після вивчення не будуть повернуті у Вишгородську райдержадміністрацію: "Вони будуть спрямовані до Генпрокуратури. Для оцінки законності... угоди". Якої угоди – Джига не пояснив.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News