УНА-провокатори з символікою SS хоче підтримати Ющенка і не виключає вуличні бої

Субота, 26 червня 2004, 17:52
Партія Українська національна асамблея заявляє про підтримку лідера "Нашої України" Віктора Ющенка як єдиного кандидата в президенти України від правих сил.

Про це заявив у суботу лідер партії Едуард Коваленко під час мітингу в Києві з нагоди 14 річниці УНА-УНСО.

Під час своєї короткої промови на мітингу Коваленко зазначив, що мета їхньої сили, щоб Україна стала найкращою країною у світі, Україною для українців.

"Досить, щоб Україною керували чужинці, які знаходяться зараз у Верховній Раді та інших структурах влади. Ми, права націоналістична партія, підтримуємо єдиного кандидата від правих сил Віктора Ющенка. Одна Україна, одна нація, один народ, один президент!", - проголосив лідер УНА на мітингу.

В той же час заступник Коваленка зазначив, що наразі партія діє в межах закону. "Однак методи можуть бути різні. Зараз не час для вуличних боїв, хоча ми не виключаємо це як метод приходу до влади", - зазначив він.

На мітингу також лунали заклики на зразок "Досить жидам керувати Україною. Україна - українцям".

Учасники акції тримали в руках червоно-сині прапори УНА, прапори з крестами і надписом SSS.

Мітинг тривав близько півгодини на Софійській площі. На ньому були присутні близько 350 молодих учасників мітингу, а також не більше десятка сторонніх спостерігачів. Одразу після мітингу керівники наказали тримати хлопців "коробками", щоб не розбігалися.

Як відомо, УНА Коваленка є однією з частин розколотої організації і не має відношення до "УНА-УНСО", очолюваного депутатом від блоку Тимошенко Андрієм Шкілем.

Блок Ющенка неодноразово відмежовувався від заяв УНА, відзначаючи, що висловлювання "голови УНА" Едуарда Коваленка "на підтримку кандидата в президенти Віктора Ющенка" - політична провокація, замовлена опонентами Ющенка з метою його дискредитації в очах виборців.

Українська правда

Читайте також:

УНА, яку підозрюють у зв`язках з Банковою, нав`язується Ющенку

Ющенка відмежовують від провокаторів з УНА


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування