ЛИТВИН НАБИРАЄ 227 ГОЛОСІВ? З "НАШОЇ УКРАЇНИ" ВИГАНЯЮТЬ 7 ДЕПУТАТІВ?

Вівторок, 28 травня 2002, 18:15
Після 17-ї години у фойє парламенту почалося голосування за пакет кандидатур "Литвин-Васильєв-Зінченко", внесений фракціями "Єдина Україна" та СДПУ(О). Бюлетені для голосування не бере "Наша Україна", фракції КПУ, СПУ та БЮТ вирішили зібрати всі свої бюлетені, але так само не брати участь у голосуванні.

Один з лідерів фракції "Єдина Україна" Сергій Тігіпко, прогнозуючи результати голосування, висловив упевненість, що пакет на чолі з Литвином набере 227 голосів. За його словами, підтримають цю кандидатуру крім членів "Єдиної України" та СДПУ(О) позафракційні та "дехто з членів інших фракцій".

Як стало відомо "Українській правді", сім депутатів із фракції "Нашої України" взяли бюлетені для голосування за пакет "Литвин-Васильєв-Зінченко". Згідно з рішенням фракції зі складу "Нашої України" автоматично мають виключатися ті її члени, які візьмуть участь у голосуванні за пакет на чолі з Литвином.

Бюлетені для голосування взяли депутат Володимир Щербань, Ернест Галієв, Дмитро Сандлер, Олексій Ярославський, Олександр Буряк, Сергій Бондарчук та Тарас Довгий.

Володимир Щербань, коментуючи бажання взяти участь у голосуванні і піти всупереч фракційному рішенню, зазначив, що у нього є "власна позиція", з якою він ознайомив Ющенка. На думку колишнього губернатора Сумщини, "Наша Україна" мала б підтримати пакет на чолі з Литвином, першим віце-спікером від фракції Ющенка та віце-спікером від СДПУ(О).

"Я ж не йшов сюди, до парламенту, щоб два (?!) роки воювати з владою. Якщо ми виходили з ідеї, що всі вигнанці, рогаті – то так не буває. Може тоді і до стінки поставимо?" – зазначив Щербань в інтерв'ю журналістам.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News