Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко програє комуністам вже 5%

Понеділок, 28 січня 2002, 15:54
За блок "Наша Україна" на парламентських виборах готові проголосувати 15,1%, за Комуністичну партію України - 20,3%. Такі результати опитування, проведеного "Фондом Свободи", були оприлюднені на прес-конференції в понеділок.

Третє місце в рейтингу посіла СДПУ(О) - 6,5%, четверте - "За єдУ" (6,2%), п'яте - "Яблуко" (4,9%), шосте - "Жінки за майбутнє" (4,5%).

У непрохідній частині опинилися Партія зелених (3,8%), Соцпартія (3,4%), "Блок Тимошенко" (3,3%). Блок "Зелені за майбутнє" і партія "Жінки України" набрали, відповідно, 2,3% і 2,1%. На думку "Фонду Свободи", такі показники кажуть про "розкрученість жіночого і зеленого партійних брендів" і про те, що виборці "слабо розрізнюють різноманітні жіночі і зелені рухи".

Головними конкурентами КПУ "Фонд Свободи" вбачає Соцпартію і "Блок Вітренко", "Нашої України" - блок "За єдУ", "НРУ" Бойка, "Блок Тимошенко" і Соцпартію.

Проблему блоків-двійників у "Фонді Свободи" вважають несуттєвою - максимум, що можуть відібрати у основних гравців "За Ющенка", Всеукраїнська партія трудящих на чолі з Морозом і КПРС - 0,1-0,3%.

На думку соціологів з "Фонду Свободи", "безумовно виправдовує себе PR нововведення поточної виборчої кампанії - створення іменних блоків". За результатами опитування, рейтинги політиків вище за показники блоків, які вони очолюють:

Ющенка повністю підтримують 22,9% населення
Кінаха - 17,6%
Симоненка - 14,7%
Кучму - 13,8%
Медведчука - 11,1%
Мороза - 7,9%
Тимошенко - 6,6%
Омельченка - 6,5%
Вітренко - 6,1%
Плюща - 5,9%

Особливість вивчення громадської думка "Фондом Свободи" в тому, що воно проводилося за методом інтерв'ювання "обличчям до обличчя". Було опитано 1200 респондентів протягом 17-24 січня 2002 року.

УП

Від УП. "Фонд Свободи" вважається структурою, близькою до партій "Яблуко" і СДПУ(О). Останні опитивання, проведені іншими соціологічними службами, демонстрували значно скромніші показники даних партій - 5% і 3% відповідно.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування