Така Україна не гідна проводити Євро 2012

П'ятниця, 17 грудня 2010, 10:27

Шановні друзі!

Чи подобається вам те, що відбувається з нашою країною? Нам теж не подобається. І для того, щоб примусити владу прислухатися до нашого голосу, пропонуємо тиснути на неї за допомогою їхньої улюбленої іграшки – Євро 2012.

Влада будує стадіони, але хіба лише вони створюють обличчя країни?

Приклад – в Україні шириться епідемія СНІД та туберкульозу. Грошей на боротьбу з ними немає, зате є гроші на побудову стадіонів. Виникає питання – чи можна запрошувати спортсменів та уболівальників у країну, де буяють смертельні хвороби? Звучить переконливо, чи не так?

Або ж – чи можна проводити Євро у країні, де придушують свободу слова, згортають демократію та свободи? Чи не призведе це до повтору Олімпіади-36 у гітлерівській Німеччині, яка надала міжнародний авторитет Гітлеру?

Подібних аргументів можна знайти не один десяток – особливо якщо за це візьмуться громадські організації, що опікуються відповідними проблемами – екологією, демократією, медициною, культурою тощо.

Отже ми пропонуємо об’єднати зусилля усіх небайдужих для того, щоб поінформувати керівництво УЄФА про реальний стан справ в Україні – свободу слова, демократію, екологію, стан державних фінансів, соціальну напругу.

Давайте разом створимо лист до УЄФА та інших міжнародних організацій, у якому покажемо справжній стан справ у країні. Механізм створення – публічний. Там ви знайдете ескіз з усіма посиланнями, які дозволяють перевірити факти. Там ви зможете додати аргументи до кожного розділу і підписатися. Там за вашої участі буде створено кінцевий варіант звернення.

Що буде далі? Далі ми перекладемо цей лист і вручимо особисто адресатам у штаб-квартирі УЄФА.

Далі будемо звертатися до інших міжнародних організацій із проханням вплинути на процес. Ну а потім, сподіваємося, почнеться суспільний діалог української влади та людей. А якщо ні – що ж, вуличні акції ніхто не відміняв. Ми не можемо проміняти Україну на футбол.

Проте надія на порозуміння помирає останньою.

 

Ескіз

Відкритий лист до УЄФА

Президенту УЄФА п. Мішелю Платіні

Директору УЄФА з питань Євро-2012 п. Мартіну Каллену

Преамбула

 У цій частині варто наголосити на тому, що підготовка до Євро-2012 включає не тільки питання футболу.

Розділ 1. ФУТБОЛ

Керівництво українського футболу планувало відмовитися від проведення національного чемпіонату, а тепер - об'єднати кубкові турнірів з Росією.

Крім того керівництво федерації футболу під час фінальних матчів Кубку України відмовилося від виконання національного гімну України.

Гостро стоїть проблема хабарництва у суддівському корпусі. Апеляційний комітет ФФУ остаточно втратив довіру .

Розгул футбольного хуліганства відбувається за сприяння міліції.

Розділ 2. БЕЗПЕКА

Через ксенофобію міністра Могильова ПАРЄ висловила жаль. Як міліція охороняє футболістів ми бачили під час подій у Харкові,

Більшість уболівальників - учнівська молодь. А міністром освіти є пан Табачник, якого звинувачують у ксенофобії навіть однопартійці.

Розділ 3. СНІД ТА ТУБЕРКУЛЬОЗ

Епідемія СНІД в Україні досягла найнебезпечніших у Європі масштабів.

На боротьбу зі СНІД заплановано 45,5 мільйонів доларів, але фінансовано лише половину.

Україна займає перше місце в Європі за мультирезистентним туберкульозом. На боротьбу з ним виділено лише 18,7 мільйонів доларів при необхідних 55,7

Чи можна запрошувати футболістів та уболівальників Європи до країни, де буяє епідемія СНІД та туберкульозу?

Розділ 4. ЕКОЛОГІЯ

Євро-2012 - це ширма, якою прикривають відвертий екологічний бандитизм.

Захисників зеленої зони у Харкові побила міліція.

У Києві нищать парк "Юність" – тут планують побудувати каток замість запланованого до знесення катку "Крижинка", який розташований біля стадіону.

В українській столиці планують вирубати 250 гектарів зелених насаджень.

Захисники тварин вже зверталися до УЄФА з приводу масового знищення бездомних собак і котів перед Євро-2012, але ситуація не змінилася.

Розділ 5. КУЛЬТУРА

Найкритичніша ситуація склалася у Львові. Руйнація пам’яток архітектури і культури набрала там масових масштабів і все це знов-таки прикривається гаслами підготовки міста до Євро.

Розділ 6. ДЕРЖАВНІ ФІНАНСИ

Сьогодні завдяки Євро 2012 наша країна стала найбільшим боржником у Східній Європі.

І віддавати ці борги доведеться нам і нашим дітям.

Державна цільова програма фінансування підготовки до Євро 2012 передбачає, що витрати складуть 18 мільярдів доларів, з них 13 мільярдів буде профінансовано за рахунок коштів платників податків та державних запозичень.

Очікуваний рівень економічного ефекту за версією влади виглядає так: Рівень крадіжок коштів з бюджету дивує навіть звиклих до всього українців.

Збитки могли бути значно меншими, але ціни завищують удвічі, безсоромно набиваючи власні кишені. Отже не дарма Україну вважають одною з найбільш корумпованих країн світу.

Розділ 7. СОЦІАЛЬНА НАПРУГА

Пограбування держави, яке проводиться в Україні під гаслами підготовки до Євро 2012, прикривається навмисним загострюванням питань мови, та історії.

Це загострює обстановку в країні.

Розділ 9. ДЕРЖАВНА І МІЖНАРОДНА ПОЛІТИКА

Україна все більше скочується до авторитаризму. Це визнає сьогодні більшість політичних аналітиків. Свобода слова зазнає утисків, громадянські акції забороняють через те, що це буцімто зумовить "негативне враження вищих посадових осіб іноземних держав про країну в цілому".

Як у тридцяті роки нацисти пропонували німцям гармати замість масла, українцям тепер пропонують футбол замість демократії.

Підсумок

У підсумку ми можемо запитати шановних Платіні та Каллена чи готові вони пожертвувати авторитетом УЄФА і спорту в цілому, наполягаючи на проведенні чемпіонату Європи в Україні, у той час, коли Італія чи Німеччина готові провести цей форум разом із Польщею чи окремо, не ризикуючи репутацією улюбленої гри мільйонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді