Судимості Януковича. Чи була фальсифікація постанов про їх скасування?

Вівторок, 25 липня 2006, 22:19

Віктор Янукович має свою "кімнату Синьої бороди", непривабливий зміст якої супроводжуватиме лідера Партії регіонів протягом всієї його політичної кар’єри.

Те, що суд двічі виносив Януковичу вироки у кримінальних справах, було головним компроматом минулих виборів президента.

Усі спроби тодішнього кандидата від влади довести, що його судили несправедливо, а від 1978 року вердикти є недійсними, закінчилися фіаско. Надто сильним був шок виборців. Наявність цього факту в біографії зробила неможливим для Януковича сходження на головну посаду в країні.

А уже після помаранчевої революції стало взагалі "весело" – МВС порушила кримінальну справу за фальсифікацію постанов суду про скасування вироків Януковичу.

Втім, справу закрили. Потім ще раз порушили і ще раз закрили. "За відсутністю складу злочину", - оголосив минулого тижня прокурор Донецької області Олексій Баганець.

Однак до "Української правди" потрапили документи, які вказують, що у цій історії не все так гладко.

Перед вами – висновки двох експертиз стосовно сторінок про Януковича з архівної справи № 386 Р-3410.

У цей том підшиті постанови Донецького облсуду в період з 11 жовтня до 27 грудня 1978 року. А саме 27 грудня 1978 року було винесено постанови Донецького обласного суду про скасування вироків Януковичу.

Першу експертизу проводив Науково-дослідний експерто-криміналістичний центр Управління МВС в Донецькій області.

Висновки такі:

- сторінки з постановами про скасування вироків Януковичу вшивалися в архівну справу після розшивання інших аркушів,

- папір аркушів, на яких надруковані постанови про скасування вироків Януковичу, відрізняється від інших аркушів в архівній справі,

- у всій архівній справі відсутні документи, видрукувані на тій же друкарській машинці, що тексти з постановами про скасування вироків Януковичу,

- підписи від імені судді Віталія Хованського, що вивчав справи Януковича, на сторінках постанов про скасування вироків екс-прем'єрові виконані іншою особою,

- опис в архівній справі на сторінках постанов про скасування вироків Януковичу виконана не Наталію Носаль, яка це робила на решті сторінок, а іншою особою,

- один аркуш із постанови про скасування вироків Януковичу в даній архівній справі був повністю вилучений унаслідок розшивання справи, на його місце був вставлений нині наявний аркуш.

Другу експертизу провів Державний науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Ним також було встановлено, що аркуші паперу, на яких було надруковано постанови про скасування вироків Януковичу, за хімічним складом та розміром відрізняються один від іншого.

Тобто хтось проводив маніпуляції зі справою Януковича. Прокуратура не змогла знайти відповіді на питання – чому було проведено розшивання і вшивання сторінок, хто і чому займався підробкою підписів?

Ми не ставили своєю метою займатися контрагітацією у переддень, коли ця людина може стати прем’єр-міністром України. Однак вважаємо, що саме в цей момент суспільство повинно знати і про такий нюанс цієї історії.

Нижче "Українська правда" оприлюднює тексти двох експертиз у кримінальній справі про фальсифікацію постанов про скасування судимостей Януковича.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧА ЗНОВУ ВИЗНАЛИ НЕСУДИМИМ

Екскурсія по місцях гоп-стоп слави Януковича. Частина V

Екскурсія по місцях гоп-стоп слави Януковича. Частина ІV

Екскурсія по місцях гоп-стоп слави Януковича. Частина ІІІ

Екскурсія по місцях гоп-стоп слави Януковича. Частина ІІ

Екскурсія по місцях гоп-стоп слави Януковича. Частина І

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама:
Головне на Українській правді