24 січня 2022

Архів

Публікації

Малюська: рано чи пізно РФ доведеться сідати та домовлятися про компенсації щодо Донбасу

Про те, як Україна доводитиме це, а також як Київ планує вибити у РФ компенсації - в інтерв’ю "Європейській правді" розповів міністр юстиції Денис Малюська.

Німеччина штовхає до війни та руйнує своє майбутнє в Україні. Це має зупинитися

Німеччина дедалі більше стає пособником агресора у сприйнятті українців. Йдеться про наслідки, що збережуться на десятиріччя.

Акції Apple, Facebook та Amazon у смартфоні: як і через кого купити акції іноземних компаній, ризики

Банки та інвестиційні компанії спрощують доступ українців до західних фондових ринків. Чому зараз, як працюватимуть українські додатки для торгівлі акціями, чи вони відрізняються і чому варто бути обережними з такими інвестиціями?

Студентів потрібно навчати для їхньої першої і останньої роботи: інтерв'ю з президентом Американського університету в Києві

"Українська правда. Життя" поспілкувалася з президентом цього університету і директором Cintana Education Ріком Шенгроу про: тенденції, які зараз поширені в системі освіти в США і у світі, найбільші проблеми української системи освіти та як їх вирішити.

Які перспективи великої війни в Україні?

Значна кількість політиків та оглядачів повідомляють про велику ймовірність суттєвої ескалації воєнної агресії з боку РФ. Називаються різні варіанти розвитку подій, зокрема широко обговорюваний сценарій повномасштабної військової операції з захопленням або значної частини України, або всієї країни. Спробуємо розібратись.
Колонки

Долати минуле таки потрібно

Проблеми української авіації в час пандемії

Як світова логістична криза впливає на Україну

Щоденник Скотта: складні переходи

Урядове регулювання цін на продукти загрожує продовольчій безпеці України

Національний спротив: наступний етап зміцнення оборони

Новини
22:44
У Росії навряд чи визнають "республіки" в ОРДЛО – Кулеба
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що депутати Держдуми РФ не підтримають законопроєкт про визнання російських незаконних утворень на окупованій території Донбасу – так званих "ДНР" і "ЛНР".
22:07
8,5 тис. солдатів у США підготували до рівня "підвищеної бойової готовності"
Міністерство оборони США збільшило рівень бойової готовності близько 8,5 тисячі військових, розміщених на території Штатів, щоби мати змогу швидко дислокувати їх у Східну Європу в разі російського вторгнення до України.
21:23
700 мільйонів доларів нового кредиту: як скандальний зернотрейдер пропонував уникнути дефолту
У Державній продовольчо-зернової корпорації, яка напередодні увійшла в стан дефолту, пропонували провести реструктуризацію китайського кредиту та залучити новий кредит на 700 мільйонів доларів.
21:13
фотоТимошенко провела майже місяць у Дубаї – джерело
Голова фракції "Батьківщина" і народна депутатка Юлія Тимошенко провела майже місяць у Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах.
20:55
Новини 24 січня: макрофінансова допомога від ЄС, ситуація на світових ринках
Про фіндопомогу від ЄС. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала нову програму макрофінансової допомоги Україні обсягом 1,2 млрд євро.
20:35
фотоУ ДБР твердять, що Порошенко з адвокатами "почекали" на слідчого 4 хвилини й пішли
У Державному бюро розслідувань наполягають, що п’ятий президент і народний депутат Петро Порошенко зі своїми адвокатами приїхав за викликом слідчого із запізненням, постояв у приміщенні бюро сім хвилин та пішов, не дочекавшись слідчого.
20:13
Кулеба підтримав ідею проведення зустрічі глав МЗС Євросоюзу в Києві
Глава МЗС України Дмитро Кулеба підтримав пропозицію провести зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС у Києві.
20:06
У Зеленського кажуть про "абсолютно стабільну і контрольовану" ситуацію в енергетиці
В Офісі президента заявили, що ситуація в енергетиці "є абсолютно стабільною і абсолютно контрольованою" і Україна пройде опалювальний сезон без жодних збоїв і відключень споживачів.
20:00
Новини 24 січня: евакуація родин дипломатів з України, новий президент ПАРЄ
В МЗС назвали передчасним рішення вивозити родини дипломатів; президентом ПАРЄ став ініціатор зняття санкцій з делегації РФ — актуальні новини 24 січня.
19:54
У МЗС пожурили 4 держави, які "передчасно" запланували евакуацію з України
У МЗС розповіли про 4 держави, які станом на 24 січня вирішили здійснити евакуацію частини дипломатичних співробітників і членів їх родин з України, та закликали уникати необдуманих кроків, які можуть посилити напругу.
19:43
"Ковідну тисячу" люди старше 60 років зможуть використати на оплату комуналки – Зеленський
Президент Володимир Зеленський заявив, що громадянам старше 60 років дозволять сплачувати комуналку грошима, отриманими за вакцинацію проти коронавірусу в межах програми "єПідтримка".
19:36
Канцлер Німеччини закликав до розсудливості при визначенні санкцій за вторгнення Росії
Канцлер Німеччини закликав Європу та Сполучені Штати ретельно обдумати вибір санкцій проти Росії за подальшу агресію проти України, зауваживши, що санкції не можуть не мати наслідків для Німеччини.  
19:29
За бустерну дозу через "Дію" нарахують ще 500 гривень
Українці, які зроблять бустерну, третю дозу щеплення від коронавірусу, отримають через портал "Дія" ще 500 гривень в рамках програми "є-підтримка".
19:27
Прем'єр: Очікуємо у лютому наступного перегляду діючої програми МВФ
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що у лютому очікують наступного перегляду діючої програми МВФ.
19:18
Київ виконав вимогу РФ для відновлення зустрічей "Нормандії" на рівні радників
У понеділок уряд ухвалив рішення відкликати законопроект Про засади державної політики перехідного періоду", що передбачав правила реінтеграції окупованих територій, формально – щоби виконати рекомендації Венеційської комісії.
19:13
У разі вторгнення Росії спрацює система оповіщення – секретар РНБО
Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов заявив, що в разі нового нападу Росії на Україну громадян поінформують через систему оповіщення. 
19:11
У НАТО не ухвалювали рішень про вивезення свого персоналу з України
НАТО на цей момент не ухвалювала рішення про виведення свого персоналу з Києва.
19:05
Атака на держсайти: до всіх відомств хочуть приставити офіцера з кіберзахисту
Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації пропонує створити посаду офіцера з кіберзахисту в усіх органах держвлади та на усіх об’єктах критичної інфраструктури після нещодавньої кібератаки на державні сайти.
19:00
Шмигаль: Загроз функціонуванню економіки немає, не потрібно панікувати
Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що загроз функціонуванню національної економіки немає, окрім інформаційного та дезінформаційного тиску, та просить не панікувати.
18:51
Боррель про санкції ЄС проти Росії: будуть у належний момент
Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель не став розкривати інформацію про підготовку нових санкций проти Росії у випадку нападу на Україну, однак запевнив, що вони будуть у належний момент. 
18:48
фотоТанки, БМП, САУ, бронеавтомобілі: що прийшло в Білорусь на "навчання"
У Білорусь для навчань "Союзна рішучість – 2022", які розпочнуться 10 лютого, з Росії вже прийшла частина військової техніки, зокрема: бронеавтомобілі "Тигр", бойові машини піхоти БМП-3, тягачі МТ-ЛБ, танки Т-80БВ, САУ "Нона" та пересувні розвідувальні пункти.
18:45
Ляшко дав прогноз по COVID-19: захворювання вдвічі поб'ють рекорд, а смертей буде менше
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що в Україні прогнозують удвічі більшу кількість заражень, ніж восени 2021 року.
18:41
Депутатів просять відхилити законопроєкт про "20 тисяч євро повнолітнім"
Аналітичні центри просять народних депутатів не підтримувати законопроєкт про економічний паспорт, адже він несе низку економічних загроз.
18:29
Данілов: Ситуація з РФ зрозуміла, приводу для паніки немає
Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов просить українців та ЗМІ зменшити напруження та не розганяти паніку.
18:23
Байден обговорить з європейськими лідерами кризу довкола України
Президент США Джо Байден проведе розмову з європейськими лідерами в понеділок, щоб обговорити триваючу напруженість між Росією та Україною.
18:15
Офіційний курс: гривня трохи ослабла до долара
Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 6 копійок, встановивши його на 25 січня на рівні 28,38 гривні.
17:53
У Раді закликали Бундестаг переглянути політику Німеччини стосовно України
Комітет з питань інтеграції України до ЄС та комітет з питань зовнішньої політики та міжпарламентської співпраці звернулися зі спільним листом до Бундестагу із закликом до німецьких депутатів переглянути політику Німеччини стосовно України на тлі російської загрози.
17:51
Криптовалюта та західні акції падають, газ росте: що відбувається на світових ринках і чому
Світові ринки 24 січня продовжили падіння минулого тижня, а метали та енергоносії, навпаки, активно зростають – інвестори очікують на рішення ФРС та слідкують за ситуацією в Україні
17:32
Захист заявив про запланований перехресний допит Порошенка і Медведчука. ДБР заперечує
Адвокати заявляють, що за неофіційною інформацією 25 січня заплановано провести перехресний допит п’ятого президента України Петра Порошенка і іншого підозрюваного нардепа Віктора Медведчука. У відомстві спростовують.
17:17
"Українці про це не просять": Польща не планує збільшення військової присутності в Україні
Польща готова надати Україні військову і гуманітарну допомогу у разі збройної конфронтації з Росією.
17:03
Гривня стрімко впала на закритті торгів
24 січня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 28,58 – 28,60 гривні.
16:51
Кабмін може зібратися на термінове засідання ввечері – джерело
Джерело "Української правди" підтвердило, що ввечері 24 січня Кабінет міністрів має намір провести позачергове засідання.
16:47
Російська Дума розгляне визнання "республік" ОРДЛО
У лютому Державна дума Росії розгляне проект звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання "республік ЛДНР".
16:35
Книжкові магазини і кінотеатри: українці вже витратили 1,7 мільярда з "єПідтримки"
Програмою "єПідтримка" уже скористались понад 7 млн 300 тис людей - 1,7 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили.
16:28
"Омікрон" виявили вже в 17 областях України – МОЗ
За даними Міністерства охорони здоров’я, новий штам коронавірусу "Омікрон" виявили вже в 17 областях України, але він не є домінантним.
16:16
Ковідну тисячу на ліки планують дати ще одній категорії українців
У Кабінеті міністрів працюють над тим, щоб дозволити вакцинованим людям із інвалідністю першої групи витратити тисячу гривень допомоги від держави на ліки.
16:01
Зеленський обговорив з главою Євроради превентивні санкції проти Росії
Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем обговорив потребу підготовки широкого пакета європейських превентивних економічних та політичних санкцій проти Росії.
16:00
Слідчі поки не знайшли, чим "стріляли" по офісу Гордона, і коли
Слідчі поліції поки не змогли знайти кулю, якою начебто стріляли по офісу видання "Гордон", а також не зрозуміло, коли саме було пошкоджене скло.  
15:59
Центробанк РФ призупинив покупку валюти на тлі обвалу рубля
На тлі обвалу рубля до мінімуму більш ніж за рік Центробанк РФ оголосив про зупинення купівлі валюти у рамках бюджетного правила.
15:44
фото, відеоДо "Команди Разумкова" приєднався наймолодший Балога та українка, що підкорила Еверест
Мер Мукачева Андрій Балога та перша українка, що підкорила Еверест, Ірина Галай приєдналися до "Команди Разумкова".
15:33
Хабар в Офісі генпрокурора: начальнику відділу встановили заставу в 1 млн грн
Вищий антикорупційний суд застосував до начальника одного з відділів Офісу генпрокурора запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 1 мільйон 42 тисячі 20 гривень .
15:29
фото, відео"Терористи захопили заручників у літаку": СБУ провела навчання
Служба безпеки України провела тактико-спеціальні навчання на базі міжнародного аеропорту "Антонов" у Київській області.
15:24
ЄС планує розширити санкції проти Росії через анексію Криму - Spiegel
Євросоюз хоче запровадити додаткові санкції проти Росії у зв’язку з анексією Криму.
15:22
Майже половина українців бачать реальну загрозу вторгнення РФ, проте так було і раніше
Майже половина опитаних українців вважають реальною загрозу вторгнення Росії в Україну, проте цей показник майже не змінився з кінця 2021 року.
15:19
Угорщина не вірить у напад Росії на Київ: не планує евакуювати посольство
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що його відомство не має планів евакуації дипломатів чи членів їхніх родин з України.
15:18
Банк Ахметова теж планує запустити торгівлю західними акціями
"Перший український міжнародний банк" Ріната Ахметова працює над спрощенням можливості купівлі акцій іноземних компаній для своїх клієнтів.
15:10
В Україні підтвердили ще один випадок поліомієліту в маленької дитини – ЦГЗ
Лабораторія ВООЗ підтвердила поліомієліт у 2-річного хлопчика з Закарпаття.
15:01
НБУ вперше за січень придбав валюту на міжбанку
Національний банк вперше від початку року придбав на міжбанку 20 млн доларів, водночас регулятор продав 321 млн доларів протягом тижня 17-21 січня.
15:00
Кличко збирає Асоціацію міст, щоб підготуватись до можливого вторгнення Росії
Мер Києва збирає правління Асоціації міст України, аби обговорити заходи з організації територіальної оборони в областях на випадок російського наступу.
14:39
Інфляція в Канаді зросла до 30-річного максимуму
Індекс споживчих цін у Канаді у грудні 2021 року зріс на 4,8% у річному вимірі – сягнувши нового 30-річного максимуму.
14:38
інфографікаБільше половини українців не вірять, що Зеленський захистить Україну
Понад 50% українців не вірять, що президент Володимир Зеленський здатен буде ефективно спрацювати як верховний головнокомандувач у разі російського вторгнення.
14:36
Запаси вугілля на складах ТЕС за тиждень зросли на 5%
За тиждень 17-24 січня запаси вугілля на складах ТЕС збільшились на 4,7% (на 31,9 тис тонн) - до 713,4 тис тонн.
14:35
Майже половина українців вважають вугільну справу проти Порошенка переслідуванням - опитування
49,5% опитаних КМІС українців вважають, що підписання обвинувачення п'ятому президентові України Петру Порошенку за статтями про державну зраду та сприяння діяльності терористичних організацій на Донбасі є політичним переслідуванням.
14:32
Президентом ПАРЄ став ініціатор зняття санкцій з делегації РФ
Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи обрали проросійського представника від Нідерландів Тіні Кокса. 
14:22
Ціни на газ можуть оновити рекорди, дефіцит буде до 2025 року – Goldman Sachs
Інвестбанк Goldman Sachs прогнозує, що нестача газу на європейському триватиме до 2025 року, водночас з геополітичних причин ціни ймовірно оновлять рекорди.
14:20
Рада відповість гідно: Стефанчук про плани Думи РФ визнати "республіки" ОРДЛО
Глава парламенту Руслан Стефанчук переконаний, що Верховна Рада достойно відповість на плани Державної думи РФ розглянути визнання так званих "республік ЛДНР".
14:15
Стрільба в Німеччині: чоловік поранив кількох людей в університеті і застрелився
У Німеччині чоловік відкрив стрілянину в лекційному залі Гейдельберзького університету і поранив кількох людей.
14:14
оновленоДБР каже, що Порошенко досі не здав паспорти. Адвокат заперечує
Державне бюро розслідувань заявляє, що п’ятий президент України Петро Порошенко, як підозрюваний із запобіжним заходом, досі не здав закордонні паспорти.
14:11
Запаси газу у підземних сховищах опустилися нижче 12 мільярдів кубів
Запаси газу у підземних сховищах із початку опалювального сезону знизились на 36% - до 11,9 млрд кубометрів.
14:10
Більшість українців проти переговорів Зеленського і Путіна тет-а-тет
58% українців вважають, що переговори з президентом Росії Володимиром Путіним варто вести лише за участі іноземних партнерів.
14:09
Стали відомі імена фіналістів та ведучих нацвідбору на Євробачення-2022
Стали відомі імена фіналістів, які боротимуться за право представляти Україну на конкурсі "Євробачення"-2022.
14:03
Стефанчук розповів, що Зеленський хоче на день народження
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук припускає, що президент Володимир Зеленський не буде приймати подарунки до свого дня народження, а запропонує друзям зробити пожертви на благодійність.
13:49
В Раді готують звернення до ООН і Європарламенту через шантаж Росії
У Верховній раді зареєстрували проєкт постанови із зверненням до ООН і Європарламенту щодо неприйнятності військового шантажу відносно України з боку Російської Федерації.
13:39
У посольстві Франції прокоментували можливу евакуацію з України
Посольство Франції в Україні взяло до відома повідомлення США про репатріацію неосновного дипломатичного персоналу зі свого посольства в Києві та їхніх сімей, продовжує консультації з партнерами та готове адаптувати свою позицію відповідно до розвитку ситуації у сфері безпеки.
13:39
фото Курортні грецькі острови Міконос і Санторіні засипало снігом вперше за десятиліття
Грецькі острови з неділі вкриті снігом. Місцеві жителі розповідають, що востаннє така кількість снігу випадала десятиліття тому.
13:38
Додали ще 10 компаній: Регулятор оновив список сумнівних інвестпроєктів
Нацкомісія з цінних паперів додала до переліку сумнівних інвестиційних проєктів ще 10 проєктів.
13:37
Зеленський закликав розвідку до дій на випередження
У привітанні зовнішній розвідці України президент Володимир Зеленський наголосив, що наразі "настав час не лише ефективно стримувати, а й почати наступальні дії щодо відстоювання національних інтересів України".
13:35
Українським спортсменам рекомендували уникати представників РФ на зимовій Олімпіаді
Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт розповів, що спортсменам, які представлятимуть Україну на Зимовій Олімпіаді-2022, рекомендували уникати контактів з представниками Росії.
13:25
Ватажок бойовиків на Донбасі заявив, що Україна готується до "наступу"
Глава терористичної організації "Донецька народна республіка" Денис Пушилін заявив, що Україна нібито готує наступ на Донбасі.
13:07
ЄС пригрозив Росії масштабними наслідками за військову агресію проти України
Рада ЄС заявила, що будь-яка подальша військова агресія РФ проти України матиме для Москви масштабні наслідки і високу ціну.
13:00
Зеленський збирає РНБО у понеділок: про що говоритимуть
Президент Володимир Зеленський 24 січня збирає засідання Ради національної безпеки й оборони.
12:54
Німеччина зосередиться на економічній стабілізації України - глава МЗС
Для уряду Німеччини зараз важливо передусім зосередитися на економічній стабілізації України та подбати, щоб нинішнє напруження не відлякувало інвестиції.
12:53
Австралія попросила своїх дипломатів вивезти сім'ї з України
Австралійська влада на фоні небезпеки вторгнення зі сторони Росії в Україну закликала своїх громадян уникати поїздок до України і почала відкликати членів сімей своїх дипломатів.
12:40
фотоВлетіли у вантажівку: у ДТП під Києвом загинули 4 людини
За 30 кілометрів від Києва легкова автівка влетіла у вантажівку – загинули 4 людини.
12:35
Польща приєдналася до країн, які не планують евакуації дипломатів з України
Польща наразі не планує евакуювати з України родини польських дипломатів.
12:30
ЄС виділить 1,2 млрд євро макрофінансової допомоги Україні
Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала нову програму макрофінансової допомоги Україні обсягом 1,2 млрд євро.
12:30
Нафтовий гігант Royal Dutch Shell офіційно скоротив назву
Нафтовий гігант Royal Dutch Shell офіційно оголосив про зміну назви на Shell plc.
12:24
На суді проти РФ у Страсбурзі Україна доводить, що Донбас окупований з квітня 2014 року - інтерв'ю
На слуханнях у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) в рамках справи "Україна та Нідерланди проти Росії" українська сторона доводить, що окупація Донбасу розпочалася у квітні 2014 року.
12:21
Прохолодно, подекуди мокрий сніг, попереду потепління – прогноз
Найближчої доби погоду в Україні визначатиме холодна та волога повітряна маса, потепління очікується з четверга.
12:09
Monobank почав тестувати торгівлю акціями західних компаній
Проєкт Універсал банку Monobank 24 січня запустив тестовий режим застосунку для операцій з акціями.
11:38
Бомбардувальники, кораблі і війська: США думають, чим допомогти Україні
Глава Пентагону Ллойд Остін запропонував президенту США Джо Байдену варіанти відповіді у разі вторгнення Росії в Україну. Серед варіантів – польоти бомбардувальників, заходи кораблів у Чорне море та перекидання військ у сусідні з Україною країни.
11:37
СБУ затримала бойовика з ОРЛО, який приїхав по пенсію  
Служба безпеки України заявляє про затримання у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої "ЛНР".
11:35
У Німеччині 125 представників католицької церкви зробили колективний камінг-аут
11:29
фотоПоліцейські "фантоми" випустять на дороги цього тижня
Днями поліцейські автомобілі "фантоми" розпочнуть стежити за порядком на дорогах України.
11:20
Рада заслухає голів Міноборони й МОЗ, а ідею Порошенка не підтримали
Верховна Рада у п'ятницю заслухає на годині запитань до уряду міністра оборони Олексія Резнікова, міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка та прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.
11:02
В Ізраїлі заявили, що четверта доза COVID-вакцини полегшить перебіг хвороби у літніх людей
4 дози вакцини роблять імунітет літніх людей у 2 рази стійкішими до вірусу, ніж три.
10:59
В ОП не вважають "тривожним сигналом" евакуацію дипломатів США з Києва
В Офісі президента припустили, що евакуація членів сімей та частини співробітників посольства США в Києві викликана не так зростанням загрози вторгнення Росії, як логікою внутрішньополітичної ситуації в США.
10:51
Курс валют на 24 січня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки
24 січня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 28,33 – 28,35 гривні.
10:42
відеоЛукашенко обіцяє стягнути на кордон із Україною "цілий контингент"
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відправить на кордон із Україною "цілий контингент білоруської армії", бо нібито "українці почали стягувати туди війська".
10:41
НАТО спрямовує додаткові кораблі й винищувачі на східний фланг через російську загрозу
Північноатлантичний альянс відправляє на східний фланг НАТО додаткові сили, зокрема кораблі й винищувачі, задля посилення стримування й захисту союзників у зв’язку з діями РФ довкола України. 
10:36
інфографікаУкраїнці переважно не хочуть, щоб Зеленський ішов на другий термін
Більше 60% українців не підтримують ідею того, щоб президент Володимир Зеленський балотувався на другий термін.
10:31
Верховний суд постановив знести багатоповерхівку у Львові
Суд підтвердив необхідність знесення незаконної 6-поверхівки у Львові, де забудовник розпродав квартири, на які нові власники оформили право власності.
10:30
Половина українців за дострокові вибори Ради і президента
Понад половина українців підтримують проведення дострокових виборів Верховної Ради, майже половина опитаних – за перевибори президен
10:21
фотоВід столичного бізнесмена насильством вимагали 1 млн доларів неіснуючого боргу
Столичні правоохоронці затримали іноземця за вимагання у підприємця 1 мільйона доларів США неіснуючого боргу.
09:55
Британія почала евакуювати частину співробітників посольства у Києві
Велика Британія відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їх сімей у відповідь на "зростаючу загрозу" з боку Росії.
09:54
Covid у Києві: нових випадків у три рази більше, ніж одужань
За добу 23 січня у столиці зареєстрували 464 нових випадки коронавірусу, 7 хворих померли, подолали вірус 134 людини.
09:51
Українці отримали можливість купити ліки за "ковідну тисячу"
Із понеділка вакциновані громадяни віком від 60 років зможуть використати 1000 гривень за програмою єПідтримка на купівлю ліків, у тому числі онлайн.
09:32
"Не бачимо причин": ЄС не планує евакуювати родини дипломатів з України
Європейський Союз не бачить причин для евакуації сімей дипломатів або співробітників свого представництва з України.
09:30
Підсумки року "Великого будівництва": хто отримав найбільше підрядів
Компанія "Автомагістраль-Південь" отримала найбільше фінансування з державного бюджету на ремонт та будівництво доріг в рамках програми "Велике будівництво" у 2021 році.
09:08
Рейтинг партій: "Європейська солідарність" вирвалася в лідери
Якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчим часом, то найбільшу підтримку отримала би "Європейська солідарність" – за неї готові віддати голоси 18,9% серед тих, хто визначився з вибором.
08:58
фото, відеоУ Брюсселі під час ковідного протесту розгромили фасад офісу глави дипломатії ЄС
У Брюсселі під час сутичок, влаштованих окремими учасниками протесту проти коронавірусної політики уряду, розгромили вхід до офісу Європейської служби зовнішніх дій.
08:46
Курс гривні до долара не змінився
Національний банк не змінив офіційний курс гривні до долара, встановивши його на 24 січня на рівні 28,32 гривні.
08:44
В МЗС назвали передчасним рішення США вивозити родини дипломатів
У Міністерстві закордонних справ України назвали передчасним рішення Держдепу США вивозити з Києва родини співробітників та зауважили, що у безпековій ситуації фактично не сталося змін. 
08:33
Glovo придбала Zakaz.ua у Черновецького-молодшого – ЗМІ
Іспанська компанія Glovo (80% якої віднедавна належить Delivery Hero), домовилась про поглинання українського сервісу Zakaz.ua.
08:32
Президентський рейтинг: Зеленський і Порошенко йдуть нога в ногу
Якби вибори президента відбулися найближчим часом, то найбільшу підтримку мали би чинний глава держави Володимир Зеленський та народний депутат Петро Порошенко.
08:26
Міністр оборони: розгортання територіальної оборони в Україні триває цілодобово
Розгортання територіальної оборони в Україні триває цілодобово, негаразди на місцях у Міноборони обіцяють вирішувати точково.
07:54
Хакери, які ламали сайт МЗС та інші, раніше атакували Бундестаг і польських посадовців - дипломат
За доступною польському уряду інформацією, група хакерів, які 14 січня атакували сайти низки українських міністерств та "Дію", пов’язана з російськими спецслужбами і причетна також до кібератаки на Бундестаг та електронні пошти низки польських посадовців.
07:41
За добу неділі в Україні виявили майже 13 тисяч нових хворих на ковід
В Україні минулої доби зафіксували 12 915 нових випадків захворювання на COVID-19, одужало 2 430 осіб, 67 людей померли.
07:31
фото, відеоЛітак ДСНС доставив лікарів і донорські органи з Івано-Франківська до Києва
23 січня на запит Центру трансплант-координації при Міністерстві охорони здоров'я медичний літак ДСНС залучався для допомоги медикам, які брали участь в операціях з вилучення донорських органів у лікарнях західного регіону.
07:00
Головні новини неділі та ночі: 80 тонн зброї, ОП про дані британської розвідки
В Україну прибуло ще 80 тонн зброї від США; в ОП прокоментували дані британської розвідки про плани РФ на Мураєва.
06:15
Окупанти 10 разів гатили по позиціях ЗСУ, поранено українського воїна
Упродовж доби 23 січня з боку російських найманців зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню, український військовий дістав поранення.
05:38
За добовим приростом Covid у світі лідирує Індія
22 січня у світі діагностували 2 225 296 нових випадки захворювання на коронавірус. Найбільше нових випадків виявили в Індії, Франції, США.
04:45
фотоУкраїнці під посольством Росії у Вашингтоні вимагали: "Зупиніть Путіна зараз!"
Під посольством Росії у США на акцію протесту під гаслом: "Зупиніть Путіна зараз! Скажіть "ні! " російській війні в Україні" вийшли близько пів сотні українських активістів, громадських діячів та небайдужих громадян.
03:48
Агресія проти України, Covid, тероризм: Держдеп закликав громадян США не їхати в Росію
Державний департамент Сполучених Штатів не рекомендує американцям подорожувати Росією через агресію щодо України та поширення COVID-19.
02:52
Байден може розмістити тисячі військових у Східній Європі – NYT
Президент Штатів Джо Байден розглядає можливість розміщення кількох тисяч американських військових, а також кораблів і авіації у Балтії та Східній Європі.
02:10
Шольц про війська РФ на кордоні України: "Це загроза миру та безпеці в Європі"
Канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав "дуже серйозним" становище на російсько-українському кордоні та відкинув вимоги Росії припинити розширення НАТО на схід.
01:22
Держдеп дозволив виїхати з України дипломатам США і зобов’язав вивезти їхні сім’ї
24 січня Державний департамент Сполучених Штатів дав дозвіл на добровільний від’їзд державних службовців США та зобов’язав виїхати членів їхніх родин з посольства у Києві.
00:50
ВООЗ прогнозує спад пандемії Covid у Європі
Імовірно, після розповсюдження штаму Omicron пандемія Covid-19 може піти на спад у Європі.
23:59
ІДІЛ взяв на себе відповідальність за вибух мікроавтобуса в Афганістані
Терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) взяла на себе відповідальність за смертельний вибух у суботу в західному афганському місті Герат.
23:32
У Карпатах рятувальники доставили в населений пункт туристів, яких накрила лавина
В Івано-Франківській області рятувальники надали допомогу туристам, який накрила лавина.
Реклама: